ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 20 € με BOXNOW
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 20 € με BOXNOW
#Could not parse image obj: img_url

Γυμναστική: 3+1 τρόποι να την εντάξεις στη καθημερινότητά σου!

 

Η  καθημερινότητα και οι έντονοι ρυθμοί κάνουν επιτακτική την ανάγκη να εντάξουμε τη γυμναστική στη ρουτίνα μας. Είτε πρόκειται για εργασία γραφείου, που προκαλεί ακινησία και κακή κυκλοφορία του αίματος είτε για δουλειά που απαιτεί ορθοστασία και οδηγεί σε προβλήματα στα πόδια και  γόνατα, η γυμναστική είναι σχεδόν μονόδρομος.


Με τη γυμναστική μπορούμε να επαναφέρουμε τη σωστή στάση του σώματος (από κύφωση, σκολίωση, κλπ.), να αντιμετωπίσουμε τραυματισμούς, να αρχίσει να λειτουργεί σωστά ο μεταβολισμός μας και φυσικά να αποκτήσουμε το σώμα που ονειρευόμαστε για το καλοκαίρι και όχι μόνο. Εμείς επιλέξαμε 3 είδη γυμναστικής που βοηθούν τόσο στην εκγύμναση όλου του σώματος αλλά ταυτόχρονα έχουν και ευεργετικά πνευματικά οφέλη που βελτιώνουν τη ποιότητα ζωής μας.


Yoga
Η γιόγκα είναι ένα είδος γυμναστικής που τα τελευταία χρόνια έχει αγαπηθεί από πολλούς που ξεκινούν την γυμναστική και γίνεται ολοένα και πιο διαδεδομένο. Το οποίο δικαιολογείται πλήρως καθώς προσφέρει μυϊκή ευλυγισία που σε βοηθάει να αισθάνεσαι λιγότερο κουρασμένη, σκληρή και το σώμα σου πιο ελαφρύ. Δίνει έμφαση στην αναπνοή ενώ με διάφορες στάσεις μπορείς να μάθεις καλύτερα το σώμα σου και να δυναμώσεις τον κορμό σου. Μειώνει το άγχος, σε βοηθά να χαλαρώσεις και ουσιαστικά δουλεύεις με τον εαυτό σου και το σώμα σου, μαθαίνοντας το καλύτερα.

Pilates
Οι πιλάτες αποτελούν ένα είδος γυμναστικής που συνδυάζει τη γιόγκα, μπαλέτο και καλλισθενική γυμναστική. Όπως και η γιόγκα προσφέρει ευλυγισία, δύναμη και ισορροπία ενώ βοηθάει στη σωστή στάση του σώματος, τονώνει τους μυς και αποκτά μία συνολική επίγνωση τους σώματος του . Είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες και μπορούν να βρεθούν προγράμματα σε πολλά επίπεδα από αρχάριους έως και προχωρημένους. Εκτός από τη σωματική ενδυνάμωση, προσφέρει αίσθημα ευεξίας και βοηθά στη μείωση του άγχους. Μπορεί να ασκηθεί είτε με στρώματα είτε με όργανα γυμναστικής. Μπορεί να αποτελέσει ήπια γυμναστική για μία έγκυο, ασφαλή για έναν υπερήλικα και δυναμική για έναν αθλητή.


Κολύμβηση
Είναι ένα είδος γυμναστικής κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και σχεδόν για κάθε φυσική κατάσταση. Δεν ασκεί μεγάλη πίεση στο σώμα με αποτέλεσμα να είναι η πιο ασφαλής άθληση με τα χαμηλότερα ποσοστά τραυματισμών. Προτείνεται συχνά ως μέθοδος αποκατάστασης από τραυματισμούς και χρόνια προβλήματα υγείας. Γυμνάζει ομοιόμορφα το σώμα καθώς χρησιμοποιούνται όλοι οι μύες  κατά την άθληση, βελτιώνει την αντοχή και ενδυναμώνει τους μύες. Βοηθάει στην καρδειαγγειακή υγεία αλλά και των πνευμόνων ενώ η επαφή με το νερό μειώνει το στρες. 

Outdoor running

O πιο εύκολος (και σίγουρα ο πιο ανέξοδος) τρόπος άσκησης δεν είναι άλλος από το τρέξιμο. Ακόμα και αν δεν έχεις καθόλου χρόνο, μπορείς να εντάξεις το τρέξιμο στη καθημερινότητά σου. Βάλε τα αθλητικά σου, φόρα τα ακουστικά σου και είσαι έτοιμος για να τρέξεις στο κοντινό πάρκο ή γήπεδο. Το τρέξιμο δυναμώνει τις αρθρώσεις, βοηθά στη βελτίωση της καρδιοαναπνευστικής σου υγείας και αναμφίβολα βελτιώνει τη διάθεση σου. Ωστόσο, επειδή είναι άσκηση υψηλής έντασης και χωρίς την επίβλεψη κάποιου γυμναστή, πρέπει να είμαστε προσεχτικοί αυξάνοντας σταδιακά το ρυθμό μας και κάνοντας πάντοτε προθέρμανση και διατάσεις στο τέλος.


Πάντα να συμβουλεύεστε κάποιο γιατρό πριν προβείτε σε κάποιου είδους προγράμματος γυμναστικής, ειδικότερα αν έχετε κάποιο πρόβλημα ή αν δεν έχετε ασχοληθεί με τη γυμναστική για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε κάθε περίπτωση η ισορροπημένη γυμναστική είναι πολύ σημαντική και όλοι μπορούμε να την ακολουθήσουμε, αρκεί να βρούμε αυτή που ταιριάζει στο γούστο και τις ανάγκες μας.

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
Το καλάθι σας είναι άδειο.