ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 20 € με BOXNOW
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 20 € με BOXNOW
ΝΕΑ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ: ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕ BOXNOW 1€ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ. ΔΩΡΕΑΝ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 20€
#Could not parse image obj: img_url

Ανακύκλωση ρούχων: η "άλλη" ανακύκλωση

Γνώριζες ότι το 85% των ειδών ρουχισμού καταλήγει στις χωματερές, ενώ υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο ένας Ευρωπαίος πολίτης αποσύρει ρούχα βάρους 15 κιλών; Αν σε αυτά τα στοιχεία προσθέσεις ότι για τη κατασκευή ενός τζιν απαιτούνται 8000 L νερού, τότε ίσως χρειάζεται να επαναπροσδιορίσουμε τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε τα ρούχα που θέλουμε να αποχωριστούμε από  τη ντουλάπα μας.

Δυστυχώς, η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση ειδών ρουχισμού δεν τυγχάνει της ίδιας αναγνωρισιμότητας όπως η ανακύκλωση άλλων προϊόντων και συσκευασιών. Παρόλα αυτά τα πλεονεκτήματα της ανακύκλωσης ρούχων είναι σημαντικά και έχουν εκτός από οικολογικό χαρακτήρα και κοινωνικό. Σχετικά με τα περιβαλλοντικά οφέλη, η επαναχρησιμοποίηση των ρούχων βοηθά στη μείωση του όγκου απορριμμάτων που καταλήγει κάθε χρόνο στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής και ταυτόχρονα εξοικονομούνται μεγάλα ποσά ενέργειας και φυσικών πόρων βοηθώντας έτσι στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Το δεύτερο σκέλος αφορά τον φιλανθρωπικό χαρακτήρα της ανακύκλωσης. Μέσω της κυκλικής οικονομίας αξιοποίησης των ρούχων που βρίσκονται σε καλή κατάσταση, βοηθάμε ευπαθείς ομάδες που βρίσκονται σε πιο δυσμενή θέση από εμάς και ενισχύουμε το αίσθημα αλληλεγγύης εντός της κοινωνίας.

Με αυτό τον τρόπο λοιπόν, όσα ρούχα είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση μπορούν αφενός να προσφέρονται σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, ΜΚΟ, νοσοκομεία ή ιδρύματα αστέγων ώστε να αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αφετέρου, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εκ νέου και να γίνουν εμπορεύσιμα προϊόντα μέσω καταστημάτων second hand που μεταπωλούν χρησιμοποιημένα προϊόντα που βρίσκονται σε καλή κατάσταση σε χαμηλότερες τιμές. Τέλος ακόμα και τα φθαρμένα προϊόντα μπορούν να αξιοποιηθούν ώστε να μη καταλήξουν σε κάποια χωματερή. Όλα τα ακατάλληλα και κακής ποιότητας ρούχα μπορούν με τη κατάλληλη επεξεργασία να χρησιμοποιηθούν για τη κατασκευή μονωτικών υλικών, για φόρμες καθαρισμού, καθίσματα αυτοκινήτων κ.α που μπορείτε να βρείτε στους κατάλληλους κάδους των δήμων.

Το Potre ενθαρρύνει οποιαδήποτε ενέργεια έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των εταιρειών και των καταναλωτών ώστε ως σύνολο να αποκτήσουμε μία πιο οικολογική συνείδηση. Έτσι, την επόμενη φορά που θα έρθει η ώρα να ανανεώσεις τη γκαρνταρόμπα σου και να απαλλαχθείς από ρούχα που δε χρησιμοποιείς πια, σκέψου ότι ο κάδος απορριμμάτων δεν είναι η λύση. Μπορούμε όλοι να γίνουμε «μέρος της λύσης» βοηθώντας τόσο το περιβάλλον όσο και τις κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Χρήσιμοι σύνδεσμοι:

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ
Το καλάθι σας είναι άδειο.